“Binele prinde radacini” by Anca. Want some?:)

Decat” ziua 3 de implementat un nou obicei – 15 minute pe zi de scris pe Perfect Imperfecta, despre orice imi trece prin cap (ieri am bifat cate ceva in agenda, n-am simtit nevoia sa fac broadcast @all).

Desi abia m-am urnit, incepe deja sa prinda usor contur credinta ca, doar cu pixul pe hartie, poti ridica sau dobori pe cineva dintr-o infloritura de condei … si zic sa validez asta azi, cu voi, ce ziceti?

Ei bine, azi pentru astea 15 minute de scris, am asudat vreo 2-3 ore inainte in bucatarie, si cu cativa prieteni alaturi: gatit, prajit, prajiturit…. nothing fancy, snitele, piure, si bonus, un cozonac extraordinar (cine zice ca cei mai buni bucatari sunt barbatii, trebuie sa fi gustat din cozonacul fabulos facut de prietenul Cristi!)

Sa va povestesc de ce: Prietena mea Anca, un bulgare de energie si de implicare sociala, un om cu o inima cat casa si atat de multa dragoste de oameni si de viata de te copleseste, in comparatie cu care am cea mai boring viata posibila, ei bine, ea gaseste timp, saptamana de saptamana, sa viziteze o mana de batrani din Mogosoaia, sa ii ajute cu o masa calda si o vorba buna. Si desi masa calda are cu siguranta rolul ei in povestea asta, va spun de la fata locului ca ce unge mai mult pe suflet este vorba buna.

Am tot rezistat eroic de cateva ori tentatiei de a-i sari in ajutor, cu cate-un pansament deluzoriu peste sentimentul vag de vinovatie: “as vrea sa fac si eu ceva, dar 3 copii acasa (nici aia nu primesc masa calda prea des :), jobul, facultatea”, yada-yada-yada…

Mai curand din intamplare decat din intentie, azi am raspuns ‘zent! si ce vreau sa va spun, fara sa intru in detalii, dar lasand aici cateva poze care sper ca fac mai mult decat 1000 de cuvinte (n-a fost focusul pe poze, ca iesea cevaaa)

  • Sentimentul pe care-l ai, cand privesti fata brusc luminata a unui batran uitat de rude si de sentimentul de utilitate, de bucurie fireasca a vietii, este priceless. Asa un mod “ieftin si rapid” sa-ti instilezi, direct in vena, sentimentul ca poti schimba vietile unor oameni si ca ai control asupra sentimentelor lor, rar poti gasi. Cu aplicabilitate practica si imediata in relatia cu cei din viata ta, zi de zi …
  • E o oportunitate excelenta sa te recalibrezi, mai ales in perioada asta sucita. Sa vezi cat de bine esti tu in viata ta, cat de buna si mamoasa e viata cu tine, cat de imersat social esti, in pofida izolarii de care ne tot plangem. Face cat o terapie de juma de an la un psiholog de top… cu pretul a 20 de portii de mancare calda 🙂
  • Exista riscul, trebuie sa te previn, ca daca intri in asta, sa incepi sa realizezi ca nu e asa greu cum pare. si ca parca simti furnicaturi in corp, cand si cand, sa o faci din nou, si din nou.. si te poti trezi, pe nesimtite, ca te urci usor pe scara nevoilor umane, si ca cine stie, nevoia de a contribui si a ajuta devine usor-usor noua ta identitate…

Ce vreau sa va zic… eu sunt convinsa ca, asa cum spune Anca mereu, binele prinde radacini. Si ca atunci cand oamenii afla cat de simplu e sa faca un pui de bine, dau buluc.. si incepe usor-usor sa creasca si devine contagios . Si ca singurul motiv pentru care nu se intampla asta, deja, e ca nimeni n-a scris cu pixul pe hartie despre asta.

Si acum ca am scapat si de grija asta… cum poti TU sa te implici? Simplu! Anunta pe Anca cand ai putea sa gatesti ceva pentru acesti batrani. Sau daca n-ai timp, doneaza niste bani si se ocupa ea si o mana de oameni inimosi care stau mai bine cu time managementul.

Multumim Anca pentru oportunitatea de face bine si a ne face bine! Cristi si Ama, facem echipa buna impreuna! Ave viata!

(#3 din 3650)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s